Сибирски женшен – една неземна билка

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Днес ще говорим за чудодейната билка – сибирски женшен. Тази билка има история и също така съдържа в себе си изключително полезни свойства и вещества за целия организъм на човек.

Какво е Сибирски женшен?

Сибирският женшен е от известно време в света на алтернативната медицина. Той се среща предимно в Китай, Корея, Русия и Япония, като в последно време набира популярност в целия свят.

Сибирски женшен може да се получава от листата и дървесните корени на растението Eleutherococcus и най-често се консумира под формата на хапчета или добавки. В традиционната медицина листата и корени се използват в естествена форма, варени във вода или пресовани.

Чай от женшен

Чаят от Сибирски женшен остава популярно средство за консумация на билката, особено в Азия. Основните компоненти на Сибирския женшен включват разнообразни активни органични съединения, уникални за този вид, които осигуряват чудодейни здравни ефекти.

Кои са ползите за здравето от Сибирския женшен?

Укрепване на имунната система

Сибирският женшен  може значително да стимулира имунната система. Той може да намали тежестта и продължителността на настинките, когато се приеме в началото на заболяването. Това може да се постигне чрез допълнителна форма или чрез редовно пиене чай от женшен.

Намалява умората

Една от главните претенции към славата на сибирския женшен е неговата способност да увеличава енергийните нива. Това се постига чрез неговото въздействие върху нервната система, повишаване на метаболизма, увеличаване на кръвообращението и намаляване на облачността и умората. За хората, които редовно се нуждаят от подложки през деня, чувстват изтощение в средата на деня след голямо хранене или се оказват уморени без добро обяснение, могат да прибавят хранителна добавка със сибиркси женшен, за да намалят тази неприятна симптоматика.

Когнитивни ефекти

За тези, които искат да увеличат умствения си капацитет, и да нанесат временен тласък на интелигентността, сибирският женшен е претендент. Доказано е, че той увеличава притока на кръв към мозъка и малките капиляри. По този начин помага на когницията и подобрява паметта.

Отслабване на стреса

Елеутеро се счита за адаптоген. Той е една от тези редки билки, които всъщност могат да помогнат на тялото ви да се адаптира и да се промени, за да се справи по-добре с различни стимули или условия. Например е доказано, че подобрява реакцията на стресирания, а именно в начина, по който тялото му реагира, когато се тревожи или разстрои.

Неврологични нарушения

Едно от най-трагичните болести, с които се справяме като глобално население, е болестта на Алцхаймер. Сибирският женшен помага да се елиминират много от свободните радикали, които се натрупват в мозъка и причиняват формирането на плака. Това може да помогне за поддържането на ясни пътища на нервната система, да се подобри задържането на паметта и да се припомни, както и да се забави/спре напредването на болестта на Алцхаймер.

Възпалителни ефекти

Ако страдате от някаква форма на възпалително заболяване, като остеоартрит или подагра, ефектите на Сибирския женшен могат да бъдат особено важни. В скорошно проучване значително подобри гъвкавостта и функционалността на ставите, като същевременно намали оплакванията от цялостна болка в засегнатите райони. Докато изследванията все още са в ход в това конкретно приложение, резултатите са много обещаващи.

Сърдечно здраве

Има няколко начина, по които сибирският женшен може да подобри цялостното здраве и функцията на сърдечно-съдовата система. Включително понижаване на кръвното налягане, увеличаване на кръвообращението и намаляване на общия холестерол.

Въпреки че увеличава притока на кръв към определени части на тялото, той разширява и кръвоносните съдове, така че повече кръв може да тече с по-малко напрежение върху артериите и съдовете.

Също така женшенът помага да се намалят и балансират нивата на холестерола в организма, като по този начин се намаляват шансовете за страдание от атеросклероза, както и периферните състояния, като инфаркт и удари, които толкова често следват.

Контролира диабета

Има също така доказателства, че редовното използване на сибирски женшен може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар, като намали гъвкавостта на нивата на глюкозата и инсулина, за да предотврати появата на диабетен шок. Това е добра новина за диабетици. Това е, защото флуктуациите на кръвната захар могат да бъдат смъртоносни и всеки тип инсулинов регулатор винаги се оценява.

Респираторно здраве

Ако редовно страдате от настинки, кашлица, бронхит или други заболявания на дихателните пътища,екстрактът от сибирски женшен  може да бъде разумно решение.Той има определени противовъзпалителни свойства, които помагат да се елиминират симптомите на тези състояния, като същевременно се помага да се елиминират основните заболявания, които ги причиняват.

Той действа и като отхрачващо средство, което помага да се изчисти слузта, където патогените и бактериите могат да се установят и да процъфтяват.

В заключение

Екстрактът от Сибирски женшен може да помогне на организма ни в множество насоки. Ако смятате, че постоянната отпадналост не е нещо, което искате да търпите или пък желаете да подобрите състоянието на някоя от системите, които споменахме по-горе, Сибирския женшен е точно за вас!

Сибирски Женшен Макс

Сибирски Женшен Макс е течна хранителна добавка от 100 мл с екстракт от корен на сибирски женшен. Препоръчва се изцяло като превенция или при наличен проблем.

Ако срещате себе си някъде в статията, то знайте, че Сибирският женшен може да се окаже вашето натурално спасение.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни