Вашата количка

Нямате артикули в количката.

Сладко от глогов плод срещу високо кръвно

Сладко от глогов плод срещу високо кръвно

Глогът е растение, което от векове се използва за укрепване на здравето на сърдечносъдовата система и за борба с високото кръвно налягане. Един от ефективните начини да включите глог в диетата си е като направите сладко от глогов плод. Това вкусно сладко може да се намаже върху препечен хляб или да се смеси с овесена каша за здравословна и вкусна закуска.

Защо трябва да включим глог в диетата си?

Глогът съдържа биоактивни съединения като флавоноиди, процианидини и тритерпенови киселини, за които е доказано, че имат положителен ефект върху сърдечносъдовото здраве. Установено е, че глогът спомага за намаляване на кръвното налягане, подобрява кръвообращението и понижава нивата на холестерола.

Научете повече за глога и ползите за здравето от него.

Съставки

  • 4 чаши плодове от глог
  • 2 чаши вода
  • 2 чаши захар
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне

  1. Измийте плодовете на глога и отстранете дръжките и семената.
  2. Сложете плодовете и водата в тенджера и ги оставете да заврат.
  3. Намалете котлона и оставете да къкри за 20-30 минути или докато плодовете омекнат и сместа се сгъсти.
  4. Намачкайте плодовете с вилица или с преса за картофи.
  5. Добавете захарта, лимоновия сок и канелата в тенджерата и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
  6. Увеличете температурата на котлона до средно висока и оставете сместа да заври, като разбърквате често.
  7. Намалете котлона до минимум и оставете да къкри 10-15 минути или докато сладкото се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  8. Отстранете от огъня и оставете сладкото да се охлади.
  9. Прехвърлете сладкото в буркан и го съхранявайте в хладилник до две седмици.

Заключение

Сладко от глогов плод е вкусен и здравословен начин да включите глог в диетата си и да се справите с високото кръвно налягане. С многобройните си ползи за здравето и вкусния си аромат сладкото от плодове на глог е чудесно допълнение към всяка закуска или лека закуска. Научете повече интересни и полезни рецепти ТУК.



Вашият коментар
Въведете име.
Задължително поле. Видимо за всички.
Въведете имейл адрес.
Задължително поле. Ще го използваме само за идентификация.
Задължително поле.
Напишете коментара тук.