Какво да очаквате, когато започнете прием на пробиотици?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Връзката между силния микробиом и поддържането на цялостното здравословно състояние става все по-важна както за учените, така и за медиите. В резултат на това все по-голям брой хора решават да увеличат приема на пробиотици. Ако обмисляте да опитате с пробиотични добавки, но не сте сигурни какъв ще бъде резултатът, продължавайте да четете. Екипът на Здравитал Ви дава отговор на често задаваните въпроси относно приема на пробиотични добавки.

Какво трябва да очаквате, когато за първи път започнете прием на пробиотици?

пробиотици

Важно е да отбележим, че всеки организъм е различен и реагира по различен начин. Някои хора може да се чувстват по-енергични и по-бодри, докато други може да открият ползите изразени в чиста кожа и спокоен стомах.
Много хора първоначално няма да забележат съществени разлики. Макар и да не усещате драматична трансформация в началото, можете да сте сигурни, че сте на прав път!

Ще се влошат ли нещата, преди да се подобрят при прием на пробиотици?

Когато започнете да приема на пробиотик, вкарвате цял куп полезни бактерии в храносмилателната си система. Тези приятелски микроби работят усилено, за да заместят видовете бактерии и дрожди, които не желаете в тялото си. За съжаление, когато лошите бактерии умират, понякога те могат да отделят токсини по-бързо, отколкото тялото Ви може да ги изхвърли. Тъй като имунната ви система се бори с тази създала се бъркотия и се опитва да детоксикира (процес, известен като реакция на Яриш-Херксхаймер), може да изпитате някои временни неудобства като подуване на корема, газове, леки болки, промени в честотата и структурата на изхожданията и дори кожни раздразнения.

Не се притеснявайте! Симптомите, произтичащи от реакцията на Херксхаймер и предизвиканите от микроби химични промени, всъщност са признаци, че вашите пробиотици работят. Така че издръжте малко! Оргнизмът Ви просто се аклиматизира към микробните подобрения. Всеки дискомфорт, който изпитвате, ще отшуми в рамките на няколко седмици или дори по-рано.

Кога ще почувствам разлика след като започна прием на пробиотици?

храносмилателна система

Често се случва да е необходимо известно време, за да се укрепят микробиомите ви. Не се притеснявайте, това, че не усещате разлика веднага, не означава, че пробиотиците не действат!
Пробиотиците са като витамините, тъй като с течение на времето се натрупват в организма Ви. Може да отнеме от две седмици до няколко месеца, за да започнат полезните бактерии в червата Ви да дават реални резултати.

Важно!
Уверете, че сте избрали висококачествен пробиотик като Bacterra Biotic G.
Много видове капсули позволяват на по-голямата част от приятелските чревни микроорганизми да умрат, преди изобщо да достигнат стомашно-чревния тракт.

Когато сте избрали прием на правилния пробиотик, може да сте сигурни, че той насърчава растежа на полезните чревни бактерии и подпомагат здравето Ви по множество начини, като например:

  • Подпомага максималното усвояване на хранителните вещества;
  • Поддържа здравословно съотношение на микроорганизмите;
  • Подържа чревната стена здрава и силна;
  • Укрепва имунната система, метаболизма и сърдечно-съдовата система;

Така, че когато чревните бактерии започнат да се балансират, знайте, че наистина правите нещо чудесно за тялото си.

6 изненадващи факта за микробите, които живеят в червата ви

Възможен ли е приема на повече от един пробиотик наведнъж?

Да! По принцип е безопасен приема на повече от един пробиотик дневно, дори може да е полезно да приемате няколко допълващи се формули едновременно.

За да помогнете на организма си да се адаптира безпроблемно към цялото микробно обновяване, препоръчваме да започнете само един пробиотик.
Ако искате да добавите друг, изчакайте поне една седмица, преди да ги комбинирате.

Прием на моите пробиотици в точното време на деня?

точно време за приемане на пробиотици

Без значение по кое време на деня или нощта приемате пробиотика, през следващите 8 до 10 часа в храносмилателния тракт внимателно ще се освобождава постоянен поток от приятелски настроена флора.

Въпреки това ще постигнете по-добри резултати, ако приемате пробиотика си сутрин на гладно – около 15 минути преди закуска. Това време позволява на първия прилив на освободени пробиотици да не се конкурира с “голямото хранене”, за да намери пътя си до червата ви, и улеснява установяването им. Други хора се чувстват по-добре, когато приемат пробиотиците си с храната. Трябва да експериментирате, за да видите какво е най-добре за Вас.

Важно изключение!
Ако приемате антибиотици, въпроса за времето на прием става по – важен. За да се възползвате максимално от пробиотиците, изчакайте поне два часа след приема на антибиотичното лекарство, преди да приемете пробиотична добавка. Това ще даде на приетите пробиотици по-добър шанс да оцелеят и да свършат работата си.

Правилно ли го правя?

правилно ли е

Не се притеснявайте – много малко вероятно е да правите нещо нередно! Приемът на пробиотици не е сложен, така че е доста трудно да объркате нещата.

Ако вече приемате други добавки или лекарства, добавянето на пробиотици не би трябвало да представлява проблем. За да сте уверите обаче, винаги първо се консултирайте с лекаря си. Така ще сте сигурни, че е позволено да приемате пробиотици с други лекарства.

Единствения начин да сгрешите, когато приемате пробиотици, е да изхвърлите от организма си малките човечета, преди да са успели да му помогнат. Подобно на всички живи организми, пробиотиците трябва да се хранят, за да оцелеят, а единственият начин да получат достъп до храна е чрез това, което поглъщате.

Пребиотичните фибри, които се съдържат в пълноценни растителни храни като ябълки, ядки, аспержи, банани и броколи, осигуряват пълноценна храна за полезните микроби, така че диетата, богата на фибри и много пълноценни растителни храни, е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да поддържате добрите микроби в добро състояние. Важно е също така да избягвате преработените храни, пестицидите, ГМО, рафинираните захари и изкуствените добавки – тъй като всички те могат да навредят на приятелската ви флора.

Заключение

Приемането на пробиотици може да бъде чудесен начин за подобряване както здравето на храносмилателния Ви тракт, така и на цялостното Ви здравословно състояние. Bacterra Biotic G е чудесен вариант за тези, които искат да започнат да приемат пробиотици, тъй като е клинично тестван и съдържа 5 пробиотични щама. Ако все още не сте получили отговор относно въпросите, които ви притесняват, може да се свържите с нашите здравни консултанти на 02/402 68 68. Те ще дадат отговор на всички Ваши въпроси!


Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни