38-те вида цветните есенции на д-р Бах (Част III)

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ето я и последната част с растения, които можете да откриете в цветните есенции на д-р Бах. Част I – тук! Част II – тук!

26. Калуна

Калуната е подходяща за много способни хора, сигурни в собствените си способности, уверени в успеха. Тъй като са толкова уверени, те смятат, че би било в полза на другите, ако могат да бъдат убедени да правят нещата, както правят самите, или както са сигурни, че е правилно. Те могат да бъдат от голяма стойност в спешни случаи.

27. Хедърът като част от цветните есенции

За тези, които винаги търсят другарството на всеки, който може да е на разположение, тъй като намират за необходимо да обсъждат собствените си дела с другите, без значение кой може да е той. Те са много нещастни, ако трябва да останат сами за някакъв период от време. Хедърът може да им помогне да се справят с тази неспособност да остават сами.

28. Орех

За тези, които имат определени идеали и амбиции в живота и ги изпълняват, но в редки случаи са изкушени да бъдат отклонени от собствените си идеи, цели и работа от ентусиазмените убеждения или силното мнение на другите. Лекарството дава постоянство и защита от външни влияния.

29. Самодивски чемшир

За тези, които понякога са атакувани от мисли от вида на ревност, завист, отмъщение, подозрение.  Подходящ, когато страдате от различните форми на досада. В себе си те могат да страдат много, често когато няма реална причина за тяхното нещастие.

30.  Водна теменуга – част от цветните есенции на д-р Бах

За тези, които здрави или болни обичат да са сами. Много тихи хора, които се движат без шум. Те винаги стоят настрана и оставят хората сами и тръгват по своя път. Често умни и талантливи. Техният мир и спокойствие са благословия за хората около тях.

31. Орлови нокти

Орловите нокти са за тези, които живеят много в миналото, може би във време на голямо щастие, или спомени за изгубен приятел, или амбиции, които не са се сбъднали. Те не очакват да изживеят такова щастие занапред. Орловите нокти могат да им помогнат да възвърнат вярата си в бъдещето.

32. Бял кестен

За тези, които не могат да попречат на мисли, идеи, аргументи, които не желаят да влязат в съзнанието им.  Те сякаш се въртят наоколо и причиняват психически мъчения. Наличието на такива неприятни мисли прогонва спокойствието и пречи да мислим за удоволствието от живота.

33. Габър

За тези, които чувстват, че нямат достатъчно сила психически или физически, за да носят тежестта на живота, наложена върху тях. Ежедневните дела им изглеждат твърде много за изпълнение, въпреки че като цяло успяват да изпълнят задачите си. За тези, които вярват, че някои части от ума или тялото, трябва да бъдат укрепени, преди да могат лесно да изпълнят функцията си.

34. Див овес

За тези, които имат амбиции да направят нещо значимо в живота, които искат да имат много опит и да се насладят на всичко, което е възможно за тях – да живеят живота пълноценно. Трудността им е да определят каква професия да следват. Въпреки че амбициите им са силни, те нямат призвание, което да им харесва повече от всички останали. Това може да доведе до забавяне и недоволство.

35. Импацианс

За тези, които са бързи в мислите и действията и които желаят всичко да се прави без колебание или забавяне. Те намират за много трудно да бъдат търпеливи с хора, които са бавни, тъй като смятат, че това е грешно и е загуба на време. Стремят да направят такива хора по-бързи по всякакъв начин. Често предпочитат да работят и да мислят сами, за да могат да правят всичко със собствена скорост.

36. Дива роза

Онези, които се примиряват с всичко, което се случва и просто се плъзгат през живота, приемат го такъв, какъвто е, без никакви усилия да подобрят нещата и да намерят малко радост. Те са се предали на борбата на живота без оплакване.

37. Лиственица като част от цветните есенции

За тези, които не се смятат за толкова добри или способни като околните, които очакват провал, които смятат, че никога няма да успеят, така че не се осмеляват и не правят достатъчно силни опити да успеят.

38. Плачеща върба

За онези, които са претърпели беда или нещастие и им е трудно да го приемат без оплакване или негодувание, тъй като те съдят живота много по успеха, който той носи. Те чувстват, че не са заслужили толкова голямо изпитание, че е несправедливо и се озлобяват. Те често проявяват по-малко интерес и са по-малко активни в онези неща от живота, на които преди са се радвали.

Това бяха 38-те растения, включени в цветните есенции на д-р Бах!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”7733,7716,7706,5492″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни