Ефектът от джинджифила върху астмата

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Освен предписаните лекарства за астма, понякога на помощ в борбата със заболяването може да пиете чай, излизате на чист въздух, да използвате овлажнители на въздуха и др. Алтернативната медицина често се използва за намаляване симптоматиката на заболяването, като близо 60-70% от болните се оповават на нея.

Едно билково лекарство, което може да осигури облекчение на симптомите на астма, е джинджифилът. Доказано е, че този пикантен корен помага за намаляване на възпалението и в ход е клинично изпитване, което изследва ефектите на джинджифила върху астмата.

Астматата и джинджифилът

Някои алтернативни терапии или билкови лекарства , като джинджифила например, могат да се използват заедно с предписаните лекарства за лечение на астма. Има доказателства, че пикантността на този корен, особено на суровия му вид, може да помогне за изчистването на слузта от гърлото. Топлият чай от джинджифил може да подейства успокояващо на раздразненото гърло.

Джинджифилът отпускат гладката мускулатура на дихателните пътища в рамките на 30 минути, както при опити с хора, така и при експерименти с морски свинчета. Астмата може да доведе до възпаление на гладката мускулатура на дихателните пътища, така че джинджифилът може да се окаже полезен в тази ситуация. Друго проучване установява, че биоактивно съединение, намерено в джинджифила, може да намали възпалението на белите дробове.

Как да консумираме джинджифила?

Всъюност има много начини за консумация на джинджифил. Той се използва като лечебна билка в продължение на 5000 години, като употребата му датира от Китай и Индия.

Чаят от джинджифил е лесен за приготвяне и може да се намери в повечето хранителни магазини и онлайн. Изсушен джинджифилът на прах може да се използва при готвене и да се добавя към ястия като зеленчукови супи, къри и ястия с ориз. Капсули с джинджифил на прах също могат да се приемат и те обикновено могат да бъдат намерени сред витамините в повечето хранителни магазини и някои аптеки.

Как работи той?

Точната патофизиология или механизъм не е точно известен, но може да намали алергичните реакции чрез намаляване на нивата на IgE или чрез противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Освен това джинджифилът може да има пряка активност върху гладките мускули на дихателните пътища, тъй като проучванията показват, че джинджифилът има бронхорелаксационни свойства. Има доказателства, че джинджифилът може да действа като защита срещу хипер-реагиращи дихателни пътища при метахолиново предизвикателство.

У дома

Джинджифилът няма да излекува вашата астма, но може да осигури облекчение, ако имате възпаление на дихателните пътища. Джинджифилът се използва в медицината в продължение на години и има много различни начини за консумацията му.

Лесна запарка с джинджифил

Взима се парче корен – около 20 гр. (дори да сложите повече, няма никакъв проблем – просто вкусът ще бъде по-наситен). След това парчето се обелва и настъргва. Настърганият джинджифил поставяме в удобен съд. Заливаме с около 300мл. вряла вода. Оставяме да се запари около 10 минути.

След това консумираме топло или охладено.

А ако не ви се занимава със запарки…

Здравитал Трибор Моно Джинджифил 100% Джинджифил

Трибор Моно Джинджифил – 100% концентриран извлек от Джинджифил.

  • Противовъзпалително и противовирусно средство
  • Успокоява болки от различен произход
  • Допринася към по-добро храносмилан
  • Контролира симптомите на Астма – с помощта на джинджифила могат да бъдат контролирани симптомите на астма и той дори може да замести конвенционалните лекарства, като например инхалаторите с кортикостероиди.

Доверете се на природата!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни