Изгубих си съня! – Защо?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Повечето хора изпитват затруднения със съня в даден момент от живота си. Някои хора може да се почувстват освежени само след шест или седем часа сън. Въпреки това повечето възрастни се нуждаят от около осем часа сън всяка нощ, за да се чувстват отпочинали

Какво причинява безсънието?

Има много възможни причини за безсъние, включително вашите навици на сън, избор на начин на живот и медицински състояния. Някои причини са незначителни и могат да се подобрят лесно и бързо, докато други може да изискват да потърсите медицинска помощ.

Причините за безсъние може да включват стареене, твърде много стимулация преди лягане (като гледане на телевизия, игра на видеоигри или упражнения), консумация на твърде много кофеин, смущения от шум, неудобна спалня или чувство на вълнение.

Прекомерният сън през деня, липсата на излагане на слънчева светлина, честото уриниране, физическа болка, забавяне на часовия пояс и някои лекарства, отпускани с рецепта, също могат да доведат до проблеми със съня.

За много хора стресът, безпокойството, депресията или работните графици също могат да повлияят на съня. За други проблемите със съня се дължат на нарушение на съня като безсъние, сънна апнея и синдром на неспокойните крака.

Как се диагностицират смущенията в съня?

Трябва да посетите лекар, ако проблемите ви със съня продължават и влошават качеството ви на живот. Те ще се опитат да открият основната причина за вашето безсъние, като проведат физически преглед и зададат въпроси относно моделите ви на сън.

По време на срещата си не забравяйте да уведомите Вашия лекар за всички лекарства, които приемате. Някои лекарства причиняват свръхстимулация и могат да нарушат съня ви, ако се приемат твърде близо до времето за лягане.

Трябва също да споменете дали изпитвате други проблеми, като депресия, тревожност или хронична болка. Тези фактори също могат да повлияят на способността ви да спите.

За да определите причината за безсънието, Вашият лекар може да Ви препоръча да си водите дневник.

Трябва да записвате дейностите през целия си ден и навиците за сън, като например часа, в който сте си легнали, часа, в който сте се събудили, количеството храна и напитки, които сте консумирали, вашето настроение, всички лекарства, които сте взели, нивото на вашата активност и вашето качество на сън.

Има ли алтернатива?

Безсънието е проблем, който следва да бъде третиран по начин, по който подобава. За щастие, има и алтернативни методи, които дават безтоказни резултати, когато заговорим за безсъние. Капсулите Олиоспетил, които съдържат 100% натурални сертифицирани етерични масла, могат да ви помогнат да се справите с безсънието без опасност от привикване и странични ефекти! Опитайте и се уверете сами!

[ux_products ids=”9194,7840,7833,8141,8340,8345,8338,8343″] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни