Как замърсяването на въздуха влияе на здравето ни?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Замърсяването на въздуха сега се счита за най-голямата заплаха за здравето на хората по света, което води до 7 милиона смъртни случая в световен мащаб всяка година. Този глобален проблем причинява и изостря редица заболявания, вариращи от астма до рак, белодробни заболявания и сърдечни заболявания. Замърсяването на въздуха и праховите частици, които са един от основните му компоненти, са класифицирани като канцерогенни за хората от Международната агенция за изследване на рака. 

В съответствие с последните оценки на Световната здравна организация , замърсеният въздух е по-важен рисков фактор за основните незаразни заболявания, отколкото се смяташе досега. Замърсяването на въздуха е с най-голям принос за тежестта на болестите от околната среда.

Какво дишаме?

Основните вещества, влияещи върху здравето, са: азотни оксиди (NOx), серни оксиди (SOx), озон и прахови частици, като последните – особено прахови частици под 2,5 микрона (PM 2,5) – са повод за най-голямо безпокойство, тъй като тези малки частици проникват дълбоко в белите дробове, засягащи както дихателната, така и съдовата система. Както степента, така и продължителността на експозицията, влияят върху здравните резултати. 

В Европа почти всеки отделен човек е засегнат от замърсяване на въздуха, като над 90% от гражданите са изложени на годишни нива на външни фини прахови частици, които са над указанията на СЗО за качество на въздуха. 

Въздействието на замърсяването на въздуха върху човешкото здраве предизвиква нарастваща загриженост, тъй като изследванията разкриват повече връзки между редица сериозни заболявания сред различните възрастови групи и замърсяването на въздуха (напр. диабет, неврологично развитие, преждевременно раждане, раждане на деца с ниско тегло и др.) 

Какво можем да направим?

Отделяйте, колкото може повече време за дълги разходки и походи в планината, далеч от града и мръсния въздух. Дишайте с пълни гърди и се заредете.

Освен това, ма и едно друго средство, което успешно помага за прочистване на белите дробове. Това е Мурсалският чай. Можете да прочистите дихателните си пътища само с една капсула на ден от Мурсалския чай на Здравитал!

Мурсалски чай и ползи за здравето

Мурсалският чай е многогодишно растение. Смята се за билка с несравнима лековита сила. Известен е още като Планински, Пирински, Алиботушки и Шарпланински чай. Той съдържа голямо количество антиоксиданти. Има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт.

Поради високото съдържание на дъбилните вещества танини и етерични масла, мурсалският чай е използван за лечение на болести на дихателната и отделителната система. Много лекари го препоръчват за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и други.

Мурсалският чай има многобройни полза за тялото при употребата му, като някои от тях са

  • Действа като натурален антиоксидант
  • Има мощен антибактериален ефект
  • Има силно антианемично действие
  • Успокоява нервната система
  • Подпомага дейността на черния дроб и бъбреците
  • Успокоява при неразположения на червата и стомаха
  • Действа успокояващо при белодробни инфекции
  • Спомага за здравето на простатата и половата система
  • Подобрява потентността
  • Понижава кръвното налягане
  • Тонизира, освежава и укрепва организма

Друг помощник в борбата с вредното влияние на околната среда, е добавката “Зеофит X“.

Ползи от приема на Зеофит Х

Здравитал Зеофит Х

Природният минерал има силно детоксикиращ и укрепващ имунитета ефект. Зеофит Х прочиства напълно токсините, свободните радикали и тежките метали от организма. Има благоприятно въздействие върху храносмилателната и отделителната система.

  • Балансира pH в тялото
  • Възстановява минералния баланс
  • Коригира биохимичните показатели
  • Действа като антиоксидант
  • Подпомага функцията на черния дроб
  • Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус

Зеофит Х въздейства пряко на клетъчните мембрани, като повърхностно активен донор на електрони. Неговият химичен състав и структура му осигуряват високи йоннообменни свойства със силно изразени абсорбционни и аdсорбционни качества. Благоприятно влияние на мускулите при повишени физически натоварвания (абсорбира млечната киселина в мускулите). Средство за неутрализиране на свободните радикали, действа благоприятно на храносмилателната система. Източник на необходимите микро и макро елементи, подпомага обменните процеси на липидите, белтъчините и въглехидратите, има благоприятен ефект върху процесите на стареене.

Доверете се на природата на България!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни