Хиалуронова киселина – какво трябва да знаем за нея?

Хиалуроновата киселина е естествено вещество, което се намира в течностите в очите и ставите. То действа като лубрикант в ставите и други тъкани.

За козметични цели се използват различни форми на хиалуронова киселина. Тя може също да повлияе на начина, по който тялото реагира на нараняване и да помогне за намаляване на отока.

Инжекциите с хиалуронова киселина са одобрени от FDA за няколко състояния, включително катаракта, остеоартрит и като инжекционен гел пълнител за мимически бръчки. Хората често приемат хиалуронова киселина перорално или я прилагат върху кожата си. Използва се при инфекции на пикочните пътища, киселинен рефлукс, сухота в очите, зарастване на рани, стареене на кожата и много други състояния, но няма добри научни доказателства в подкрепа на повечето от тези употреби.

Как работи хиалуроновата киселина?

При катаракта

Инжектирането на хиалуронова киселина в окото е ефективно, когато се използва по време на операция на катаракта от очен хирург.

При подуване и рани в устата

Прилагането на одобрен от FDA гел с хиалуронова киселина е ефективен за лечение на рани в устата. Не е ясно дали други продукти помагат.

Ползи за кожата от хиалуроновата киселина

Инжектирането с тази киселина в бръчките по лицето може да ги намали за период до една година.

При сухота в очите

Използването на капки за очи, съдържащи тази киселина помага за облекчаване на симптомите на сухота в очите.

Съществуват ли странични ефекти?

Когато се приема през устата : Хиалуроновата киселина е безопасна, когато се използва по подходящ начин. Алергични реакции могат да се появят, но са редки.

Когато се прилага върху кожата : Хиалуроновата киселина е безопасна, когато се използва по подходящ начин. Алергични реакции могат да се появят, но са редки.

Дозиране

Инжекциите с хиалуронова киселина са одобрени от FDA в САЩ за няколко състояния.
Хиалуроновата киселина се предлага и в много различни видове продукти за локално приложение, включително кремове, гелове, вода за уста и капки за очи.


Какво представлява морският колаген, научете тук!

4 + 🎁
Хербал
New

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни!
Следете профилът на Здравитал в Instagram и получавайте актуална информация за нашите нови продукти и актуални намаления.
Последвайте ни!
Следете профилът на Здравитал в Instagram и получавайте актуална информация за нашите нови продукти и актуални намаления.
Call Now Button