За здрави стави всеки ден – Морски колаген

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
knee joints

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Болките в ставите и мускулите,намаленото количество колаген в организма, както и видимите признаци на стареене, са сред основните белези, които ни подсказват, че времето лети с пълни сили, а ние не сме онези 20-годишни младежи, които безпрепятствено извървяват дълги разстояния пеша, навеждат се или клякат без болка. Колкото и да ни се иска, не можем да върнем часовника назад и вече е крайно време да помислим как да намалим следите на времето проявили се в нашето здравословно състояние.

Един от признаците за стареене – бръчките и отпуснатата кожа, се дължат не само на времето, но и на по-ниските количества колаген в организма. Липсата на колаген е причината за болките в ставите и мускулите. След 30-те признаците на стареене започват да се проявяват и да се показват първите бръчици около очите или усмивката.

Какво е колагенът?

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той се намира в нашите сухожилия, ставни връзки, кожа, мускули, кости и кръвоносни съдове – и играе жизненоважна роля за поддържането на цялостното ни здраве. За съжаление, телата ни произвеждат около 1% по-малко колаген с всяка изминала година и ние консумираме много по-малко от него от естествени източници, отколкото досега.

Запазването на добри нива на колаген в организма се влияе изключително много от правилното хранене и прием на хранителни добавки. Морският или рибен колаген е сред по-слабо познатите колагенови продукти. Той се извлича от кожата на рибата и е изключително полезен за здравето на хората. След като колагеновият протеин се извлече, той се разделя на по-малки единици протеин (или колагенови пептиди ) чрез процес, наречен хидролиза. Тези по-малки парченца спомагат морските колагенови пептиди лесно се разтварят в горещи или студени течности. Това прави продуктът изключително подходящ за преработване в хранителни добавки.

Морският колаген е колаген от тип 1, който се получава от пептиди от рибен колаген, тъй като този вид колаген има най-високия и най-бионаличен източник на колаген на пазара. Ето някои ползи от морския колаген, за които трябва да знаете:

Колагенът подобрява еластичността на кожата

Pretty face of beautiful smiling woman – posing at studio isolated on white.

Бръчки и фини линии? Това са едни от основните признаци, които издават, че вече започва необратимия процес на стареене. Основният причинител на външните признаци на стареене е недостигът на колаген.

Консумацията на колаген тип 1, към който се присъединява морският колаген, може да направи кожата по-гладка, стегната и еластична. Продължителната консумация на морски колаген ще позволи на кожните клетки да се обновяват и възстановяват както обикновено, а така да намалят признаците на стареене.

Насърчава здравината на костите

Проблемите със ставите се проявяват в определена възраст и затрудняват подвижността на човека. Не е нужно да ви боли, когато извършвате любимите си дейности! Проучванията са установили, че морският колаген е помогнал на пациенти с остеоартрит, като по този начин приемането на колаген тип 1 може да насърчи по-добрата функция на ставите, тъй като колагенът ще помогне за болката в хрущяла. Колагенът спомага за заздравяването на костите и хрущяла, а това води до по-малко болка и повече движение.

Подобрява растежа на косата

Приемът на морски колаген може да е от полза за здравето на косата. Това се дължи на факта, че морският колаген позволява на дермата да се възстановява, което поддържа косата по-силна и здрава, тъй като косата започва да изтънява и отслабва с течение на времето. Морският колаген намалява значително косопада.

Морският колаген за качествен сън

Photo of sleeping young woman lies in bed with eyes closed.

С годините качественият сън е все по-голяма рядкост, заради високите количества стрес и напрежение в ежедневието. Глицинът е най-разпространената аминокиселина в морския колаген и е известно, че има впечатляващи ползи за подобряване на съня, което от своя страна влияе върху здравето и благосъстоянието на цялото тяло. Глицинът също намалява телесната температура, което спомага за подобряване на съня.

Колагенът в помощ на чревната флора

Нашият чревен микробиом е деликатна екосистема, която може да бъде нарушена от всичко – от лоша диета до стрес. Морският колаген съдържа както глицин, така и глутамин. Това са две аминокиселини, които играят съществена роля за възстановяването на тъканта на храносмилателната ни система. Глицинът, който има противовъзпалителни свойства, може да бъде от полза и за тези, които се борят с чревни възпаления, синдром на раздразнените черва, болест на Хрон или други проблеми на червата.

Как да си набавим морски колаген

Няма как да консумираме риба всеки ден, защото не е достатъчно евтин вариант, а и ще ни омръзне прекалено бързо. Най-добрият метод за набавяне на морския или рибен колаген е чрез консумацията му при употреба на хранителни добавки, тъй като те съдържат чист 100% колаген, както и други поддържащи нашето здраве съставки, които ще държат доктора и лекарствата далеч от нас.

Здравитал Трибор Сигма 50% Бабини Зъби, 25% Корен Репей и Полски Хвощ и 5% Морски Колаген

Трибор Сигма от Здравитал е една от хранителните добавки съдържащи морски колаген. Тя е изключително подходяща за хора над 30-годишна възраст, при които колагена вече започва да намалява. След определена възраст колагеновите хранителни добавки са препоръчителни, за да намалим максимално лошото влияние на напредналата възраст.

Трибор Сигма съдържа не само морски колаген, а и полски хвощ, корен от репей и бабини зъби.

Полският хвощ в Трибор Сигма е изключително полезен за заболявания свързани с бъбреците и жлъчния мехур. Хвощът спомага и за правилното храносмилане и подпомага функцията на червата. Коренът от репей спомага за нормалните нива на кръвна захар, има антибактериално действие и пречиства кръвта. Бабините зъби са изключителна билка, която е лековита и позната още от миналото. Бабините зъби подобряват функцията на сърцето и намаляват кръвната захар.

В комбинация съставките в Трибор Сигма спомагат за цялостното здраве на организма, като подобряват общото състояние и намаляват вредното влияние на възрастта.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

One comment

  1. […] Какво представлява морският колаген, научете тук! […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни