Белият трън – Лекарството на Старите българи

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
бял трън

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Черният дроб не може да подскаже, че му вредите. Той започва да проявява симптоми едва, когато е късно, същото важи и за жлъчния мехур. Тези органи са сред най-натоварваните от вредните ни навици и лошо хранене. Превенцията е най-добрият метод за предпазване от чернодробни заболявания, а една билка е сред най-лековитите – белият трън.

Белият трън произлиза от Европа и е въведен в Северна Америка от ранните колонисти. Той се среща също в източните части на САЩ, Калифорния, Южна Америка, Африка, Австралия и Азия. В исторически план хората са използвали белият трън при чернодробни заболявания и проблеми с жлъчния мехур.

Белият трън е известен също с името Silybum marianum. Това бодливо растение има характерни лилави цветя и бели жилки. Екстрактът от бял трън съдържа високо количество силимарин (между 65–80%), който има антиоксидантни, антивирусни и противовъзпалителни свойства.

Традиционно се използва при лечение на нарушения на черния дроб и жлъчния мехур. Белият трън насърчава производството на кърма, предотвратява и лекува рак и предпазва черния дроб от влиянието на алкохол и лекарства.

Белият трън за лечение на заболявания на черния дроб

Чернодробните заболявания са сред най-трудните за установяване заболявания, поради трудното им диагностициране. Черният дроб не боли, той започва да проявява симптоми едва, когато заболяването е налице. За да бъдат установени подобни заболявания обаче е необходимо да се правят ежегодни прегледи и да се води здравословен начин на живот.

Белият трън се използва за превенция от хора с увреждания на черния дроб поради състояния като алкохолно чернодробно заболяване, безалкохолно мастно чернодробно заболяване , хепатит и дори рак на черния дроб.

Белият трън е изключително ефективен за защита на черния дроб от токсини натрупани от вредните навици. Такива вредни навици са: употреба на алкохол, тютюнопушене или хранене с вредни храни.

За да се предпазим от заболяванията на черния дроб е добре да ограничим до минимум вредните си навици. Също така е хубаво и да комбинираме здравословния начин на живот с хранителни добавки съдържащи екстракт от бял трън. Хранителна добавка със съдържание на бял трън е Трибор Моно Бял Трън от Здравитал.

Бял трън при спад на мозъчната функция

С възрастта мозъчната функция и паметта отслабват. При по-възрастните има опасност от проява на заболявания като деменция или Алцхаймер. Те се отразяват негативно както на заболелия, така и на неговите близки.

У нас близо 70 хиляди души страдат от Алцхаймер у нас. Освен това, в световен мащаб между 5 и 8% от хората на възраст 65 години страдат от заболяването, а при тези над 85 години – между 20 и 50% страдат от Алцхаймер.

Белият трън се използва като традиционно лекарство за неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон в продължение на повече от две хиляди години. Неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства означават, че той е невропротективен и може да помогне за предотвратяване на спада в мозъчната функция, проблеми, които възникват с напредване на възрастта.

В проучвания с животни е доказано, че силимаринът предотвратява окислителното увреждане на мозъчните клетки. Това именно може да помогне за предотвратяване на намалената умствена дейност. Тези проучвания също така са установили, че белият трън може да бъде в състояние да намали броя на амилоидните плаки в мозъка на животни с болестта на Алцхаймер.

Белият трън като средство за понижаване нивата на кръвната захар

У нас близо 450 хиляди души страдат от Диабет или малко над 8% от населението на възраст между 20 и 79 години. Според експерти всеки втори диабетик не е диагностициран със заболяването. Освен това хората в преддиабетно състояние са 1 на всеки 13 души. Тревожната статистика показва още, че се очаква броят на диагностицираните със заболяването да се увеличават, а това е предизвикано основно от нездравословният начин на живот.

Белият трън може да бъде допълнителна терапия, която да помогне за управление на Диабет тип 2. Едно от съединенията в белия трън може да работи подобно на някои лекарства за диабет. То помага подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на кръвната захар.

Медицински анализи установяват, че хората, които приемат силимарин, са имали значително по-ниски нива на кръвната захар. Белият трън има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни действия, които намаляват риска от развитие на диабет.

За ефикасно предотвратяване на висока кръвна захар и Диабет тип 2 е добре да се грижим повече за нашето здраве хранейки се здравословно, спортувайки и приемайки правилните хранителни добавки.

Трибор Моно Бял Трън е изключително подходяща хранителна добавка, която намалява инсулиновата резистентност и значително помага за подобряване здравословното състояние при хора с Диабет тип 2.

Белият трън за защита на костите

Остеопорозата е заболяване, причинено от прогресивна загуба на костна маса. То засяга всяка трета жена и всеки пети мъж на възраст над 50 години. Притеснителната статистика на заболяването у нас показва, че над 300 хиляди души страдат от това заболяване.

Обикновено остеопорозата се развива бавно в продължение на няколко години, като се характеризира със слабост и чупливост на костите, които могат да се счупят дори при леки наранявания.

В експериментални проучвания с животни, за да стимулира костната минерализация и потенциално да защити срещу загуба на кост, е използван екстракт от бял трън. В резултат на това изследователите предполагат, че белият трън може да бъде ефективен за предотвратяване или забавяне на костната загуба при жени в постменопауза.

Трибор Моно Бял Трън

Здравитал Трибор Моно Бял Трън 100% Бял Трън

Превенцията срещу заболяването е много важна, за да намали болезненото и неприятно усещане от остеопорозата. Хранителните добавки с бял трън са изключително подходящи за намаляване заболеваемостта или забавяне на нейното развитие. Трибор Моно Бял Трън на Здравитал е изключително подходящ за намаляване възможността от заболяване на костите.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни