Красива кожа и здраво тяло – Коензим Q10

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
capsules q10

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Животът в големия град е изпълнен с високо количество стрес и замърсявания. Преди броени месеци София беше обявена за най-мръсния град, което определено оказва влияние на вида на кожата и общото здравословно състояние. Тук идва на помощ Коензим Q10.

Коензим Q10 е широко познат с употребата в анти-ейдж продукти, като обещава по-млада и красива кожа. Любопитен факт е, че коензимът помага както за добрия външен вид на кожата, така и за правилната функция на белите дробове, подобрява паметта и намалява нивата на кръвна захар.

Коензимът Q10 – лековитият ензим произвеждан в нашето тяло

Коензим Q10 е съединение, което естествено се синтезира в организма, като се съхранява в митохондриите на клетките. Коензимът защитава човешкото тяло от оксидативни увреждания, вирусни заболявани, патогени и спомага за енергизиране на организма.

С възрастта синтезът на коензимът намалява, като голям процент от възрастните хора над 40-годишна възраст изпитват дефицит на съединението. Недостигът на коензима може да е свързан с липса на витамин B6 или да се прояви като страничен ефект от лечение със статини.

Коензим Q10 е познат още като мощен антиоксидант, който освобождава тялото от свободните радикали. Той спомага за намаляване първите признаци на стареене и подобрява цялостния вид на кожата.

Най-лесният начин да си набавяме коензим Q10 е чрез честа употреба на червеното месо и мазни риби. С тези храни обаче, не е добре да се прекалява, защото могат да доведат до здравословни проблеми и проблеми с увеличаване на лошия холестерол. Най-добрият метод за набавяне на коензима е с помощта на хранителната добавка, като тази на Zdravital.bg –  Коензим Q10 – Pure Gold 60.

Коензим Q10  – Pure Gold 60

Хранителната добавка е подходяща за всяка възраст, както за мъже, така и за жени. Тя е изключително ефикасна за подкрепа на организма при различни заболявания.

Една от основните функции, които подобрява Коензим Q10 – Pure Gold 60 е производството на енергия в клетките. Това ще ви помогне да сте по-жизнени през целия ден. Продуктът е особено ефикасен при проблеми на сърдечната дейност, бъбреците, белите дробове и черния дроб.

Коензим при проблеми на сърдечната функция

Сърдечните заболявания са основните причинители на фатални случаи по света. У нас, по данни на Министерството на здравеопазването, на всеки 3 смъртни случая, 2 са от усложнения свързани със сърдечно-съдови заболявания.

Рисковите фактори при сърдечни заболявания са възрастта. При мъжете след 45-годишна възраст, а при жените след 55 години, както и наследствените заболявания, които не можем да избегнем.

Сред основните причинители на сърдечни заболявания, които спокойно можем да ограничим, за да се предпвазим са: високото кръвно налягане, повишеният холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето, затлъстяването и обездвижването.

Един от основните методи за предотвратяване или поне намаляване злокачественото действие на някои вредни навици са хранителните добавки. Коензим Q10 Pure Gold 60 помага за нормализиране на сърдечната функция и подпомага работата на сърдечния мускул.

Хранителната добавка не е метод за лечение, но е подходяща за превенция на заболяванията. Набавяйки си необходимите количества коензим Q10 помагаме на тялото да поддържа нормално здраве.

Коензим Q10 – Pure Gold 60 спомага за проблеми свързани със сърдечна недостатъчност. Продуктът е изключително подходящ за увеличаване производството на АТФ или т.нар. аденозинтрифосфат. Това е химично съединение, което спомага за умножаване и съхраняване на химичната енергия на клетките.

АТФ спомага за подобряване на спортното представяне, набавя повече енергия на тялото и поддържа правилното кръвоснабдяване. Благодарение на коензим Q10 и производството на АТФ тяло успява по-бързо да се възстанови след физическа активност.

Q10 за по-добра плодовитост и при двата пола

С възрастта женската плодовитост намалява, поради по-малкият брой и качество на яйцеклетките. Един от основните ензими, които пряко участват в производството на яйцеклетки е коензимът Q10, който подсилва защитата им от оксидативните увреждания.

Окислителните увреждания могат да увредят продуктивността и при мъжете. Един от основните ензими, които спомагат правилното функциониране на половата система и спомагат за плодовитостта е коензим Q10. Той подобрява качеството и количествата на семенната течност.

Близо 400 хиляди млади хора страдат от репродуктивни проблеми, като всяка година техният брой се увеличава стремглаво. Според представители на Социалното министерство репродуктивните проблеми са основен причинител на демографската криза в страната.

Превенцията на подобни проблеми и правилните хранителни добавки са сред основните методи за превенция на подобни заболявания на половата система.

Коензим Q10 – за да сте в най-добрата форма

fit

Липса на концентрация, слабост и умора са сред основните сигнали за липса на коензимът Q10 в организма. Отсъствието му води до нарушения в митохондриалната функция, която от своя страна води до голямо абсорбиране на калций от клетките, по-високо количество на свободни радикали и умора.

Липсата на енергия може значително да влоши вашето здраве. Това е така, защото води до по-застоял живот, по-некачествен сън и съответно нарушения в здравословното състояние. Отсъствието на коензимът води до т.нар. оксидативен стрес, който от своя страна намалява мускулната функция.

Приемът на нужните количества коензим Q10 значително ще подобри вашата активност, за да се чувствате все така жизнени и подвижни, както преди 20 години. 

Коензимът – мощен антиоксидант

Антиоксидантите са популярните биохимични вещества, които освобождават тялото от вредните токсини и му помагат да се чувства много по-добре. Основните антиоксиданти се съдържат в повечето плодове и зеленчуци и спомагат на тялото да се освобожди от тежките метали, токсини и свободни радикали.

Коензим Q10 е сред най-популярните антиоксиданти. Той спомага за  забавяне на клетъчното окисление в тялото. Така нареченото окисление на организма ускорява стареенето на кожата, като отслабва или разрушава клетките. С помощта на коензимът тялото се освобождава от вредното влияние на съвременното ежедневие. Част от тези влияния са замърсяването, вредните храни, умората, стресът и други.

Коензим Q10 – за намаляване процесът на стареене

Коя дама се радва на появилите се бръчки по челото? Освен за енергизиране на организмът коензим Q10 е основният помощник при синтеза на АТФ, който от своя страна спомага на тялото да спре естествените процеси на стареене.

С възрастта производството на коензимът намалява, което от своя страна води до загуба на еластичността на кожата и образуване на фини бръчки и отпускане на кожата.

Коензим Q10 спомага за консумацията на кислород от клетките, така колкото повече кислород си набавят те, толкова по-малка е вероятността по кожата да се образуват бръчки. Набавянето на допълнително количество коензим Q10 увеличава количествата кислород в клетките с до 30%, което от своя страна може да предотврати процесите на стареене.

Коензим Q10 - Pure Gold 60
Коензим Q10 – Pure Gold 60

Коензим Q10  – Pure Gold 60 е изключителен продукт, който спомага за намаляване както на вредното влияние на заобикалящата ни среда, така и за подобряване качеството на живот и външния ни вид.

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”3863,6088,3260,2567,5195″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products equalize_box=”true” ids=”2189,2191,2416,2470,2177,2205,2207″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни