Как работи женското либидо и какво представлява?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Как работи женското либидо?

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

В продължение на много години женското либидо не получава заслуженото признание. Либидото на жените или сексуалното желание често се разглежда като нещо, което не е толкова важно, колкото либидото на мъжете. Как работи женското либидо обаче е също толкова важно, колкото и мъжкото и е важно да разберем какво е то и как влияе върху живота на жената.

Какво е женското либидо?

Женското либидо е термин, използван за описание на сексуалното желание  на жената. То може да бъде повлияно от различни фактори, включително физически и психологически фактори, хормони, начин на живот и динамика на взаимоотношенията.

kakvo-e-zhensko libido-i-kak-raboti-3

Как работи женското либидо?

Женското либидо е често неразбран аспект на женската сексуалност. Въпреки че има още много да се научи за женското либидо, разбирането как работи и какво му влияе може да помогне на жените да разберат по-добре собствените си сексуални желания и нужди. Женското либидо е сложен феномен, който се влияе от различни фактори. Важно е да се разбере, че различните жени ще изпитат различни нива на либидо въз основа на тяхната индивидуална физиология и житейски обстоятелства. Ето някои фактори, оказващи влияние върху това как работи женското либидо.

Физически фактор

Физически фактори като цялостно здраве и фитнес, хормонални нива и лекарства могат да повлияят на женското либидо. Хормоналните колебания, като тези по време на менструация, бременност и менопауза, могат да окажат значително влияние върху сексуалното желание, възбуда на жената и как работи женското либидо Лошото физическо здраве също може да намали либидото. Някои лекарства, като противозачатъчни и антидепресанти, също могат да окажат влияние върху.

Психологически фактор

Психологическите фактори също могат да окажат влияние върху либидото на жената. Стресът, депресията, тревожността и други психични проблеми са отрицателен отговор на въпроса как работи женското либидо. Отрицателната оценка за тялото и ниското самочувствие също могат да намалят либидото.

Фактор – начин на живот

Фактори, свързани с начина на живот, като диета, упражнения, сън, употреба на алкохол и наркотици, също могат да повлияят как работи женското либидо женското либидо. Лошата диета, липсата на упражнения и употребата на алкохол и наркотици могат да допринесат за намалено либидо.

Връзката като фактор

Динамиката на взаимоотношенията също може да играе роля в женското либидо. Лошата комуникация с партньора, негативните чувства или липсата на доверие във връзката и неразрешените конфликти могат да доведат до намалено либидо.

как работи женското либидо

Намаленото женско либидо

Стресът може да окаже огромно влияние върху либидото на жената. Защото може да доведе до умора, което може да затрудни нейното възбуждане или дори интерес към сексуална активност. Депресията може също да причини намаляване на либидото, тъй като може да накара жената да се почувства откъсната от тялото и сексуалността си. Хормоналните промени като бременност или менопауза също влияят на либидото на жената. Проблемите във връзката биха повлияли на либидото на жената, тъй като чувството, че е отделена от партньора си, може да я направи по-малко вероятно да иска да бъде сексуално активна. Някои медицински състояния и употребата на определени лекарства е вероятно да повлияят върху либидото на жената.

Как работата на женското либидо се отразява на здравето?

Женското либидо е важна част от цялостното здраве и благополучие на жената. Липсата на либидо може да доведе до чувство на откъснатост от себе си и партньора. Може също да доведе до чувство на неудовлетвореност, вина и срам. Важно е да разберете какво причинява намаляване на либидото и да предприемете стъпки, за да го повишите, ако е необходимо.

Предприемането на стъпки за разбиране и повишаване на вашето либидо може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве и благополучие. Много от нашите близки се довериха на билката “бабини зъби”. Обратно на разбиранията, билката с “магически” способности не е само за мъже, но и за жени. Ако Ви интересуват качествата на билката “бабини зъби”, може да прочетете информация за нея в нашият справочник за билки, като натиснете този линк.

В блогът ни утре, очаквайте продължение на темата и също така “Как да накараме либидото да работи за нас”.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни