Пчелното млечице – източник на отлично здраве

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Медът е злато – богато на високо количество витамини и минерали, лекарство за всяко заболяване и перфектната добавка за сутрешния чай. Освен мед обаче, пчелното семейство произвежда и други полезни екстракти, един от които е пчелното млечице.

Пчелите, които с всеки изминал ден намаляват, са едни от основните производители на всичко, което консумираме. Благодарение на опрашването ние се радваме на пресни плодове и зеленчуци, богати на много витамини и минерали. Медът, който произвеждат, е богат на полезни за нашето здраве съставки, които ни пазят от грипни състояния и настинки. Прополисът от своя страна се използва за имуностимулатор. Пчелното млечице, също като останалите продукти произведени от работливите насекоми, е богато на множество полезни за нашето здраве съставки.

Как се получава пчелното млечице?

Пчелното млечице е млякото, което се отделя от телата на пчелите майки, за да хранят малките си. С високата си хранителна стойност, е толкова ценно, колкото майчиното мляко за хората. Пчелното млечице е известно като източник на жизненост, енергия и младост и има невероятни ефекти върху нашето здраве. Научни изследвания показват, че пчелното млечице допринася за физическото и психическото развитие на децата.

Пчелното млечице е храната, с която пчелите хранят своите малки. Прави се от пчели кърмачки, които използват специални ензими за извличане на мед и пчелен прашец от жлезите си. Именно този специален хранителен сок прави разликата в развитието на ларвите: ларвата, която го поглъща, се развива в нова пчелна майка.

Суперхрана

„Пчелната суперхрана“ е богата на хранителни вещества и се състои от голям брой органични съединения, протеини и аминокиселини, въглехидрати, главно от фруктозата на пчелния прашец, мазнини и минерали. Пчелното млечице е богато на витамини, които спомагат на клетките да растат и да се регенерират след увреждане.

Какви са ползите на тази суперхрана и защо е необходимо да я вкараме в ежедневието си?

Медът е популярен домашен лек за настинки и други заболявания. На база познанията относно ползите на меда върху човешкото здраве, изследвания показват, че пчелното млечице има лечебни свойства, от които хората могат да се възползват. Продуктът, произведен от пчелите кърмачки, спомага за укрепване на имунната система, помага при хронични храносмилателни разстройства, намалява хранителната непоносимост, като например към глюкоза или лактоза, облекчава симптомите на менопаузата, забавя признаците на стареене на тялото и ума.

Японско проучване изследва ефектите на пчелното млечице върху хората за период от шест месеца. Учените откриват положително развитие на здравето, тъй като тестваните субекти успяват да усвояват по-добре глюкозата, психическото състояние на изследваните се подобрява и спомага доброто кръвообращение.

В Мюнхен проучване на специалистите по онкологични заболявания показва, че пчелното млечице е дало добър ефект върху хора, които са подложени на химеотерапия или са преминали пълен курс от нея. Ефектът е бил по-бързо възстановяване след процедурите.

В продуктите против стареене се съдържа екстракт от пчелно млечице, който стяга кожата по естествен начин и я прави по-млада и еластична. Обикновено обаче съставките в кремовете или лосионите не могат да проникнат по-дълбоко от горните слоеве на кожата, което от своя страна не гарантира големи резултати.

Ефектът на пчелното млечице върху здравословното развитие на децата

Пчелното млечице има ефект, който спомага за регулиране на апетита, подпомага физическото и умственото развитие и стимулира имунната система при децата. Това е една от най-безопасните хранителни добавки за деца с изоставане в развитието, имунитет и проблеми с апетита.

Пчелното млечице е с високо съдържание на протеини. Също така е богато на витамини от група В (В1, В2, В3, В5, В6, В7-биотин), фолиева киселина, магнезий, цинк и желязо. Пчелното млечице е продукт, който досущ като майчиното мляко, има високо количество на всички необходими за правилното израстване на децата витамини и минерали. Продуктът, произвеждан от пчелите, съдържа протеин, наречен роялактин, и ценна мастна киселина, наречена 10-HDA . 10-HDA е отговорна за много от биологичните дейности на пчелното млечице, по-специално подпомага здравословното физическо развитие на децата.

Научните изследвания показват, че пчелното млечице подпомага растежа на децата. Проучване, проведено през 2009 г., разглежда ефекта на пчелното млечице върху физическото развитие на децата и установява, че ефектът от продукта се проявява в рамките на 2 месеца.

Пчелно млечице – ефекти за дългосрочно здраве

Уникалните протеини в пчелното млечице помагат за дълъг и здравословен живот. В проучвания, например, те показват регенериращ ефект върху чернодробните клетки, както и антиоксидантен ефект. Те също могат да намалят холестерола.

Друга активна съставка, която се намира само в пчелното млечице, е 10-хидрокси-2-деценова киселина. Ефектът при лабораторни тестове показва, че киселината успя да се бори с туморните клетки и да стимулира имунната система. Продуктът демонстрира невропротективни и антибиотични свойства. Благодарение на тези универсални съставки, пчелното млечице може да има траен принос за здравето.

Препоръчителен начин на прием и дозировка на пчелното млечице

Обичайната препоръчителна доза пчелно млечице е около 500 mg на ден за възрастен. Тъй като пчелното млечице е потенциално алергенно вещество, в началото на приложението трябва да се приема само малко количество.

В заключение

Приемът на пчелно млечице е един страхотен начин да набавите на тялото си десетки полезни витамини и минерали. Много е важно разбира се да имате сигурен източник на тази добавка, за да сте сигурни, че ще се възползвате максимално от ползите й.

Още десетки здравноориентирани интересни статии можете да откриете в нашата блог секция!

[blog_posts type=”masonry” columns__md=”2″ depth=”1″ ids=”5413,5428,4372,3719″ image_height=”180px”] [ux_products equalize_box=”true” orderby=”sales”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни