Етерични масла – лек за справяне с тревожността

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ще Ви разкажем една история, която сме сигурни че ще Ви направи силно впечатление. В историята главна роля имат небезизвестните етерични масла. Преди 20 години Карла Коен се разболява мистериозно. Тя не може да разбере какво не е наред. Имала чувството, че съществува някаква конспирация между ума и тялото й подкопава способността й да работи. Коен, която била изпълнителен директор на развлеченията в Лос Анджелис, се събуждала всяка сутрин със слабост и замъглено зрение, придружено с ниска температура. Нейните лекари не могли да поставят диагноза и предложили антидепресанти.

„Не съм депресирана!” – казала тя! “ Просто ми трябва да се прибера вкъщи и да си почина.”

етерични масла: депресия

Разочарована от западната медицина, Коен започва да проучва други възможности. Учила с множество лечители и шамани. Чела книги със заглавия като „Токсичното тяло“ и получила лиценз за масажна терапия. Като част от обучението си тя изкарва курс по масажна техника, наречена „терапия с дъждовни капки“, която включва етерични масла – ароматни съединения, направени от растителен материал. По това време етеричните масла не били добре познати, но Коен била привлечена от тях веднага. „Още от първия момент с тези етерични масла забелязах, че нещо става.“, каза тя. „Бях дълбоко развълнувана.”

Днес Коен слага етерично масло от тамян върху скалпа си всяка сутрин. Когато почувства, че идва настинка, тя изпива смес от етерични масла за укрепване на имунната система, която включва карамфил, евкалипт и розмарин. В дните, когато трябва да преговаря за договор от името на организация, за която е доброволец, тя използва индийско орехче и мента, за да изостри фокуса си. Етеричните масла променят живота й!

Етеричните масла в ежедневието ни

етерични масла

Етерични масла отдавна се използват за ароматизиране на продукти и за овкусяване на храни; Coca-Cola и Pepsi са сред основните им потребители, но днес, когато хората говорят за етеричните масла, те вероятно имат предвид малките флакони с течна есенция от лимон или чаено дърво, които можете да закупите в хранителни магазини, студиа за йога или от някоя дрогерия.

Етеричните масла се рекламират като нещо между парфюм и отвара, вещество, което може да ви накара да миришете приятно, като същевременно осигуряват физически и психологически ползи. Те често се съхраняват на същите рафтове като билкови лекарства като ехинацея и жълт кантарион. Големите магазини продават ароматерапевтични дифузери като алтернатива на синтетично миришещи продукти като Febreze.

Какви ползи крият някои от най-полезните етерични масла, ще откриете в блог секицията ни!

Поредица за етеричните масла, скоро в блога ни!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни